Yaşam

Acımasız Sahneleriyle Sizi Geri Alacak Korku Filmleri!

Korku filmleri, korkutucu ya da ağır sahneleriyle bizde geçici ya da kalıcı hasarlar bırakabilir. Bu deneyimi yaşamak istediğinizi düşünüyorsanız, bazı ülkelerde yasak olan bu liste tam size göre! İşte ağır şiddet ve vahşet içeren, izlediğinizde uzun süre etkisinden çıkamadığınız 20 korku filmi önerisi…

20. Şehitler (2016)

İmdb: 7/10

Özet: Film, çocukken kaçırılan ve işkence gören genç bir bayanın hikayesini anlatıyor. İntikam peşinde koşan genç bir bayan, onu ve kendisi de çocuk istismarına uğramış bir arkadaşını derin ve korkunç bir sapıklık bataklığına sürükler. Mezbahadan kaçtıktan sonra yerleştirildiği yetimhanede yaşadığı olayların izlerini taşımaya devam eder. Yetimhanede Anna ile sadece arkadaş olan Lucie, bariz zamanlarda vücudunda oluşan yaraların bir yaratığın neden olduğunu düşünür.

Oyuncular:Troian Bellisario Bailey NobleKate Burton

Müdür:Kevin GoetzMichael Goetz

19. Bir Sırp Sineması (2010)

İmdb: 5/10

Özet: Milos emekli bir porno film yıldızıdır. Ailesiyle ‘normal’ bir hayat sürerken, bir gün eski iş arkadaşlarından Lejla’ya bir teklif gelir. Milos’un içinde yer almak istediği ‘sanat sineması projesi’nde reddedilemeyecek kadar çok para vardır; Ama öte yandan bu işin arka yüzü ve detayları gizli tutuluyor…

Oyuncular:Srdjan Todoroviç, Sergej Trifunoviç, Jelena Gavriloviç

Müdür:Srdjan Spasojeviç

18. Yüksek Gerilim (2003)

İmdb: 6.7/10

Özet: Alex ve Marie adlı iki arkadaş, sınavlarına daha rahat bir yerde çalışmak ve biraz dinlenmek için Marie’nin ıssız bir yerdeki evine giderler. Eve gelir gelmez yatağa giderler. Kısa bir süre sonra kapı çalınır ve psikopat bir seri katil içeri girerek evdeki herkesi öldürmeye başlar. Marie tüm bunlara tanık olur ve katil odasına bakacakken saklanır. Ancak katil, Alex’i bulur ve onu kelepçeler. Marie, Alex’e yardım etmeye ant içer ve katilden saklanarak hayatlarını kurtarmaya çalışır. Sanki Marie, arkadaşıyla birlikte bu şiddetli çabadan sağ çıkabilecek midir? Her şey göründüğü gibi mi? Yüksek tansiyon ve yüksek tansiyon ile bu yapım festivaller tarafından büyük ilgi gördü.

Oyuncular:Cécile de France, Maiwenn, Philippe Nahon

Müdür:Alexandre Aja

17. Sonrası (1994)

İmdb: 5.3/10

Özet: 30 dakikalık bu kısa filmin tüm sahneleri morgda geçiyor. Diyaloğun olmadığı bu sinemada 30 dakika boyunca otopsi ve otopsi doktorunun cesetlere yaklaşma sahnelerini izleyeceksiniz…

Oyuncular:Pep Tosar, Xevi Collellmir, Jordi Tarrida

Müdür:Naço Cerda

16. Kötü Uzunluk Bubby (1993)

İmdb: 7.3/10

Özet: Buby, hayatının 35 yılını, annesi dışarıdaki havanın zehirli olduğunu düşündüğü için annesi tarafından bir kez daha kilitlenen bir bodrum katında geçirdi. Ancak yıllardır görmediği babası geri döndüğünde hayatın gerçeklerini öğrenir ve ilk kez dış dünyayla tanışır.

Oyuncular:Nicholas Hope, Claire Benito, Ralph Cotterill

Müdür:Rolf De Heer

15. Sus (2016)

İmdb: 6.6/10

Özet: Sağır bir kadın olan Maddie, yalnız yaşamak için ormandaki bir eve taşınır. Üzerinde çalıştığı kitabı bu konutta bitirmeye çalışırken oldukça memnundur. Ancak bir gün bilgisayar başındayken kendisine gelen bir bildirim her şeyi alt üst eder. Mesajda şu anki halinin bir fotoğrafı var, o. Evin dışından birinin kendisini izlediğini düşünen Maddie, kısa süre sonra maskeli katille karşılaşır. Maddie, eve girmeye çalışan maskeli adamdan kurtulmak için çok çaba sarf etmelidir.

Oyuncular:Kate Siegel, John Gallagher Jr., Michael Trucco

Müdür:Mike Flanagan

14. Yeşil Cehennem (2013)

İmdb: 5.3/10

Özet:Bir grup aktivist öğrenciye Amazon ormanlarında karşılaştıkları yamyam bir kabileyle yaşadıkları çileyi beklendiği gibi esprili bir dille ve yeterince kan banyosuyla anlatmayı planlayan Eli Roth, bir Cannibal Holocaust parodisi yaratmayı amaçlıyor.

Oyuncular:Lorenza Izzo, Ariel Levy, Aaron Burns (V)

Müdür:Eli Roth

13. Soldaki Son Ev (1972)

İmdb: 5.9/10

Özet: On yedi yaşındaki Mari ve Phyllis, en sevdikleri grubun konserine gitmek için yola çıkarlar. Bir grup katil tarafından yolları kesilen kızlar, gece boyu işkence, tecavüz ve her türlü şiddete maruz bırakılarak öldürülür. Kızları öldürdükten sonra kaçarken bir eve sığınan katiller, kendileri için de sonun başında olduklarından habersizdir. Sığındıkları evin sahipleri Mari’nin annesi ve babasıdır. Kızlarının başına gelen felaketten habersiz olan anne baba, evlerine sığınan gençlerin işlediği vahim cinayeti öğrenince korkunç bir intikam hırsına kapılacaktır.

Oyuncular:Sandra CasselLucy GranthamDavid Hess

Müdür:wes craven

12. Kin (2004)

İmdb: 5.9/10

Özet: Karen, eğitimi için ABD’den Tokyo’ya gelir ve orada toplum hizmetinde çalışır. Karen’ın yatalak bir kişiye bakmak için kaldığı konutta garip sesler duyulmaya başlar. İntikam almak için konutun üst katına gelen kötü bir ruhla karşı karşıya kalan Karen, büyüyü bozarak kurban olmaması için çare aramaya başlar.

Oyuncular:Sarah Michelle Gellar, Jason Behr, Clea DuVall

Müdür:Takashi Shimizu

11. Neon Şeytanı (2016)

İmdb: 6.1/10

Özet: On altı yaşındaki model adayı Jesse, başarılı bir model olma umuduyla Los Angeles’a gelir. Fotoğrafçı Dean, portföyü için fotoğraflar çeker ve genç kıza aşık olur. Jesse, bir partide lezbiyen makyöz Ruby ile arkadaş olur ve ardından kıskanç modeller Gigi ve Sarah ile arkadaş olur. Bu sırada ajans, Jesse’yi farklı kılan bir şeyle şımartır ve onu profesyonel fotoğrafçı Jack’e gönderir. Jesse, sektörün dikkatini çeker ve kariyerine başarılı bir başlangıç ​​yapar. Ancak Ruby, Gigi ve Sarah bu ‘şeyi’ kendilerine almak için ne gerekiyorsa yapacaklardır.

Oyuncular:Elle Fanning, Jena Malone, Bella Heathcote

Müdür:Nicolas Winding Refn

10. Jack’in Yaptığı Ev (2018)

İmdb: 6.8/10

Özet: Hikaye, son derece zeki bir seri katil olan Jack’in on iki yılını ve içindeki deliliği gerçekten geliştiren cinayetleri takip ediyor. Bir seri katilin 12 yıldır işlediği cinayetler filmin konusunu oluşturmaktadır. Jack, hayalindeki konutu inşa etmeye çalışan sessiz, görünüşte zararsız bir mimardır. Bir gün sınır krizi sırasında birini öldürür ve bundan zevk aldığını keşfeder. Sessiz mimarın bir seri katile dönüşmesine bahse giren bir sinema.

Oyuncular:Matt Dillon, Bruno Ganz, Uma Thurman

Müdür:Lars von trier

9. İşaretler (2002)

İmdb: 6.8/10

Özet: Pennsylvania’daki bir çiftlikte çocukları ve erkek kardeşiyle birlikte yaşayan dul bir eski papaz, tarlalarında gizemli ekin çemberleri bulur ve bu, daha korkutucu bir şeyin gelmekte olduğunun bir işaretidir. Yaşadığı kötü olaylardan sonra inancını kaybeden eski rahip Hess’in hayatının, alanında bulduğu tabela ile ürkütücü hale geldiği bir sinemadır.

Oyuncular:Mel Gibson, Joaquin Phoenix, Rory Culkin

Müdür:M. Night Shyamalan

8. Salò o le 120 Giornate di Sodoma (1975)

İmdb: 5.8/10

Özet: Sadizm, cinsel sapıklık ve akıl almaz azaplarla dolu bu sinema, 1943 Mussolini’den sonra İtalyan yıllarını anlatıyor. Faşist olarak bilinen dört adam Paolo Bonacelli, Giorgio Cataldi, Umberto Quintavalle, Aldo Valetti kurbanlarının bir listesini yapar. Yaşları 12 ile 18 arasında değişen dokuz kız ve erkek çocuğu kaçırıp bir bölgeye getiriyorlar. Hepsinden ‘efendilerine’ tam bağlılık istenmektedir. Ve 4 ay (120 gün) boyunca cinsel istismar dahil birçok eziyete maruz kalıyorlar.

Oyuncular:Paolo Bonacelli, Caterina Boratto, Laura Betti

Müdür:Pier Paolo Pasolini

7. İnsan Kırkayak (2009)

İmdb: 4.4/10

Özet: Filmde hastalıklı beyinli bir Dr. Hieter’in Nazi hekimleri bile imrendirecek fikrinin, insanları boşaltım sistemlerine bağlayarak insan yapımı bir çıyan yapma fikrinin gerçekleşmesine tanık oluyoruz. İki genç Amerikalı kız Avrupa tatiline çıkar. Almanya’da bir gezi sırasında arabaları bozulur, hava karanlıktır ve yardıma ihtiyaçları vardır. Ormanın ortasında mahsur kalan genç kızlar bir villaya rastlarlar. Sabah genç kızlar kendilerini eski bir mahzende bulurlar ve tanımadıkları bir Japon turistle karşılaşırlar. Onları mahsur kaldıkları mahzende misafir edecek olan Dr. Hieter’dir. Bir zamanlar siyam ikizlerini ayırmadaki başarısıyla tanınan doktor, hastalıklı rüyalarını üç mahkum üzerinde test etmeye çalışacak.

Oyuncular:Akihiro Kitamura, Dieter Laser, Ashley C. Williams

Müdür:Tom Altı

6. Varlık (1982)

İmdb: 6.7/10

Özet: Carla Moran, bir gün görünmeyen bir güç tarafından tecavüze uğrayan bekar bir annedir. Bunun bir kabus olduğunu düşünen kadın, sonunda çocuklarını da yanına alır ve bir arkadaşının evine sığınır. Varlık tarafından takip edilmeye devam edilen kadın, trafikte seyir halindeyken hakimiyetini kaybederek maktul ile karşı karşıya geliyor. Bu olaylardan sonra arkadaşı Cindy’nin psikoloğa görünmesi için ısrar ettiği Carla, arkadaşının sözlerini dinleyerek Dr.’a gider. Sneiderman ile tanışır ve tedaviyi kabul eder. Bu tedavinin süresi doldukça zaten gizemli olan durumlar daha da gizemli hale gelecektir.

Oyuncular:Barbara HersheyRon SilverGeorge Coe

Müdür:Sidney J Furie

5. Ölümün Yüzleri (1978)

İmdb: 4.2/10

Özet: 43 ülkede yasaklanan bu filmde ismi açıklanmayan bir hasta ameliyat masasında açık kalp ameliyatı oluyor. Sinema, manşetler, taze ve çürümüş kadavra görüntüleri ve bir hastanın kalbinin alındığı eksiksiz bir organ toplama sürecinin görüntüleriyle işliyor. Temizlikten sonra, patolog Francis B. Gröss izleyicilere tekrarlayan bir rüya sayesinde yaşam ve ölümün geçiş dönemleriyle ilgilenmeye başladığını anlatıyor. Bir cerrah olarak deneyimi, her şeyi olduğu gibi kabul etmesine izin verdiği için, bu duşun grotesk ölümlerin olduğu bir rüya olduğunu, ancak bir kabus olmadığını gösteriyor.

Oyuncular:Adolf Hitler, Thomas Noguchi

Müdür:John Alan Schwartz

4. Mezarına Tükürük (1978)

İmdb: 6.2/10

Özet: Gelecek vaat eden genç yazar Jennifer Hills, gösterime girdiği dönemde büyük yankı uyandıran ve hatta bazı ülkelerde gösterimi yasaklanan sinemadaki ilk romanını yazmak için şehir dışında bir kulübe kiralar. Bu büyüleyici, özgür ruhlu genç bayanın kasabaya gelişi, benzin istasyonu müdürü Johnny ile tek amaçları benzin istasyonunda vakit öldürmek olan Stanley ve Andy’nin dikkatini çeker. Jennifer, aldığı hediyenin ardından zihinsel sorunları olan Matthew ile tanışır ve kısa sürede arkadaş olurlar. Matthew’un diğer üç adamın yakın arkadaşı olduğu ve onlara Jennifer hakkında rastgele bir şeyler söylediği ortaya çıktı. Kısa bir süre sonra Jennifer’ın başına ölümcül tacizler gelecek ve ardından ölümünün intikamını almak için bir oyunun içine atılacaktır.

Oyuncular:Anthony Nichols, Gunther Kleemann, Camille Keaton

Müdür:Meir Zarchi

3. Yamyam Soykırımı (1980)

İmdb: 5.8/10

Özet:Sinema,   Güney Amerika’da çekim yaptıktan sonra kaybolan bir film grubunun soruşturmasını konu alıyor. Olayı araştıran profesör, film grubunun etrafta yaşayanları üzdüğünü öğrenir ve karşılığında yamyam suratlarıyla karşılaşırlar. Üstelik bu bilgiyi kalan video kasetlerinden alması gerekiyor! İlginç bir detay olarak yönetmenin, filmin İtalya galasının ardından tutuklandığını ve oyunculara zarar vermediğini kanıtladıktan sonra serbest kaldığını da ekleyelim.

Oyuncular:Robert Kerman, Francesca Ciardi, Perry Pirkanen

Müdür:Ruggero Deodato

2. Ölü Çağıran (1988)

İmdb: 4.9/10

Özet: Nekromantik sineması, ölülere ilgi duyan bir adamın hikayesi hakkındadır. Rob Schmadthe bir kazadan sonra olay yerini temizleyen bir şirkette çalışıyor. Garip alışkanlıkları olan genç adamın ölülere karşı bir yakınlığı vardır. Olay yerindeki cesetlerden gizlice küçük kesikler alır ve onları konuta götürür. Kendisi de ölümsever olan kız arkadaşı Betty, getirdiği ceset modüllerinden oldukça memnun. Rob daha fazla risk alır ve tüm vücudu konuta geri götürmeye başlar. Ancak Rob’un görevden alınması bir aşk ilişkisini ateşler. Artık konuta ceset getirmediği için Betty tarafından terk edilen Rob’un hayatı daha da tuhaflaşmaya başlar.

Oyuncular:Daktari Lorenz, Beatrice Manowski, Harald Lundt

Müdür:Jörg Buttgereit

1. Baharat Evi (2012)

İmdb: 6.1/10

Özet: Savaş acıları içinde yaşayan Sırbistan’da halk korku ve öfke karışımı bir duygu içinde. Birçok değer, istemeden de olsa savaşlarla yozlaştı. Bu dönemi anlatan film, farklı bir durumu da gözler önüne seriyor. Savaş sırasında tecavüze uğrayan, dövülen ve para karşılığında herkese satılan küçük kızların hayatlarını anlatıyor. Para için savaşan askerlere satılan bu kızların çektiği acılar çok güzel bir şekilde seyirciye aktarılıyor. Bu tür bir durum seyirciye hissettirilir. İçlerinden biri, öksüz, kimi sağır, kimi dilsiz bu kız çocuklarına hapsedildikleri evde bakmakla görevlendirilir. Tanık olduğu olaylar ve yaşadıklarıyla oradan kaçmayı planlayan bu kız daha sonra planlarını değiştirir. Bu temiz kızlara yapılanların intikamını almak için kaçıp sonra geri dönerek yola koyulur…

Oyuncular:Rosie Day, Sean Pertwee, Kevin Howarth

Müdür:paul hyett

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort