Haber

Arap ülkeleri deprem felaketinde Türkiye’nin yardımına koştu

Türkiye, yüzyılın felaketinde yaraları sarmaya çalışıyor…

Depremden etkilenen Türkiye’ye dünyanın dört bir yanından yardım yağdı.

Türkiye’deki depremzedeler için başlatılan insani yardım kampanyasına uluslararası takviyeler devam ediyor.

Deprem felaketinin yaşandığı ilk andan itibaren Arap ülkeleri Türkiye’nin yardımına koştu.

Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için sadece Körfez ülkelerinde toplanan yardım 370 milyon doları aştı.

Depremin ilk gününden itibaren Türkiye’nin yardımına koşan 18 Arap ülkesinin oynadığı role ilişkin gelişmeler derlendi.

Suudi Arabistan

Suudi Arabistan, Türkiye’deki depremzedelere yardım için 11 yardım uçağı ve enkaz üzerinde çalışması için bir arama kurtarma ekibi gönderdi.

Tıbbi malzeme, battaniye, çadır ve gıda malzemesi taşıyan uçaklarda yaklaşık 90 ton yardım malzemesi bulunuyordu.

Suudi Arabistan kamu kuruluşu Kral Salman Yardım ve İnsani Araştırmalar Merkezi Başkanı Abdullah bin Abdulaziz er-Rabia da devlet televizyonu Al-İhbariye’ye Türkiye ve Suriye’de depremden etkilenen bölgelere 3 bin konteyner inşa edeceklerini duyurdu.

Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Muhammed el-Harbi de kampanyalarda toplanan yardımın bugüne kadar 350 milyon riyali (1 milyar 760 milyon lira) aştığını bildirdi.

Suudi Arabistan’dan 95 kişilik arama kurtarma ekibi, 55 kişilik sağlık çalışanı ve Suudi Kızılayı’ndan oluşan heyet, Kral Selman Yardım Kuruluşu temsilcileri, yanlarında getirdikleri insani yardım malzemeleri ve sıhhi teçhizattan oluşan heyet depremde görev yaptı. alan.

Tren

10 Şubat’ta Katar devlet televizyonunda canlı yayınlanan yardım kampanyasında Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamed Al Thani 50 milyon riyal (14 milyon dolar) bağışta bulundu. Kampanyada toplanan toplam yardım 168 milyon riyale (yaklaşık 46 milyon dolar) ulaştı.

Qatar Charity ayrıca 12 Şubat’ta deprem bölgelerine yardım için başlattığı bağış kampanyasının ilk fazında toplanan yardımın 6 milyon riyali (1,6 milyon doları) aştığını da duyurdu.

Doha yönetimi de yardım kapsamında üstlendiği 10 bin konteyner evin ilk bölümünü Türkiye ve Suriye’nin depremden etkilenen bölgelerine göndermeye başladı.

Katar Kızılayı, Türk Kızılayı ile koordineli olarak depremzedelere ulaştırılmak üzere 10 milyon dolarlık insani yardım kampanyası başlattı.

Türkiye’nin Doha Büyükelçiliği tarafından 8-15 Şubat tarihlerinde düzenlenen yardım kampanyasında depremzedeler için yaklaşık 400 ton ayni yardım toplandı.

Türkiye’nin Doha Büyükelçisi Mehmet Mustafa Göksu yaptığı açıklamada, Katar Komutanı Pir Temim’in talimatıyla yaklaşık 600 ton insani yardım yapıldığını söyledi.

Katar’ın deprem bölgesine 110 kişilik arama kurtarma ekibi ve 25 kişilik sağlık ekibi gönderdiğini belirten Göksu, Katar Silahlı Kuvvetleri’nin 1000 kişilik 3 büyük çadır, Katar Yardım Kuruluşu’nun 500 çadır gönderdiğini belirterek, ve Katar Kalkınma Fonu 712 çadır.

Büyükelçi Göksu, Katar’dan gelen yardım kapsamında Hatay’da 250 kişilik sahra hastanesi kurulmasının planlandığını bildirdi.

Katarlılar, “Yardım Ediyoruz, Yardım Ediyoruz”Kampanyası kapsamında Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere ayni ve nakdi yardımda bulunmaya devam ediyor.

Kuveyt

Kuveyt depremin olduğu ilk günden itibaren arama kurtarma ekipleri gönderdi. Ayrıca hem hükümet hem de Kuveytliler depremzedelere destek oldu.

Türkiye ve Suriye’deki deprem bölgeleri için Kuveyt Sosyal İşler Bakanlığı “Kuveyt yanınızda”130 bini aşkın kişi ve kuruluşun desteğiyle düzenlenen yardım kampanyasında 70 milyon dolarlık yardım toplandı.

Birleşik Arap Emirlikleri

Pir Muhammed’in talimatıyla BAE Silahlı Kuvvetleri, İçişleri Bakanlığı, Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı, Khalifa bin Zayed Al Nahyan Vakfı ve Emirlik Kızılayı tarafından aynı gün başlatılan ortak operasyon kapsamında tonlarca insani yardım Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı bin Zayed Al Nahyan Türkiye’ye getirildi.

BAE Devlet Lideri Al Nahyan, 7 Şubat’ta deprem nedeniyle Türkiye’ye 50 milyon dolar (yaklaşık 941 milyon TL) nakdi yardım yapılacağını duyurdu.

Al Nahyan’ın annesi Şeyha Fatima bint Mubarek de depremzedeler için 13 milyon 600 bin dolar (yaklaşık 256 milyon TL) bağışta bulundu.

BAE Kızılayı, Türkiye ve Suriye için kapsamlı bir yardım kampanyası başlattı. “Bridges of Goodness Initiative” yardım kampanyası kapsamında 2 hafta içinde Abu Dhabi ve Dubai’deki merkezlerde nakdi ve ayni yardımlar toplanıyor.

BAE merkezli Al-Ansari Exchange şirketi, felaketten etkilenenlere yardım kapsamında 1 milyon dolar (yaklaşık 19 milyon Türk lirası) bağışta bulunduğunu açıkladı.

BAE’nin ulusal havayolu şirketi Emirates, Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere acil durum malzemeleri ulaştırmak için Dubai’den İstanbul’a bir hava köprüsü inşa etti. 134 kişiden oluşan 3 arama kurtarma ekibi sallanan bölgeye sevk edildi.

BAE Savunma Bakanlığı tarafından 7 Şubat’tan itibaren deprem bölgelerine yardımcı olmak için başlatıldı “Yiğit Süvari 2”Operasyon kapsamında bugüne kadar gıda, tıbbi malzeme ve çadırlardan oluşan 32 yardım uçağı Türkiye’ye gönderildi.

Depremzedeler için uçaklarla büyük kışlık çadırlar getirildi. Her biri 16 kişinin konaklayabileceği çadırların 600’den fazlası Türkiye’ye ulaşırken, bu çadırların toplam sayısının 2 bin 115’e, toplam kapasitenin ise 33 bin kişiye ulaşması bekleniyor.

Abu Dabi, 13 Şubat’ta Gaziantep’te 4’ü yoğun bakımda olmak üzere 54 yataklı bir sahra hastanesi kurduğunu duyurdu.

Sahra hastanesinde 15 doktor, 60 hemşire ve idari personelin görev yaptığı, depremzedelere acil müdahalelerin yanı sıra ruhsal ve sosyal destek hizmetlerinin verildiği belirtildi.

BAE tarafından toplam 171 çeşit ilaç gönderilirken, Hatay’da 200 yataklı mobil hastane de yapılıyor.

Türkiye’nin Dubai Büyükelçiliği tarafından başlatılan kampanya kapsamında 198 bin 223 ton yardım malzemesi gönderildi.

Umman

Umman’daki insani yardım kuruluşları ve hayır kurumları da Umman Yardım Faaliyetleri Kurumu aracılığıyla bağış ve yardım topladı.

Umman basınında yer alan haberde, Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere destek için ülke yönetiminin ve halkının seferber edildiği belirtildi.

Başkent Maskat’ta Türkiye’deki depremzedeler için düzenlenen ayni yardım kampanyasına yoğun katılım sağlandı. Kampanya süresince yaklaşık 4,5 ton ayni yardım toplandı.

Umman gazetelerinden Shaybe, Suriye ve Türkiye’deki depremzedelere destek için başlattığı bağış kampanyasında 48 saat içinde yaklaşık 250 bin riyal (yaklaşık 650 bin dolar) toplandığını duyurdu.

Bahreyn

Bahreyn’de Kraliyet İnsani Araştırmalar Kurumu, Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için acil insani yardım emri verdi.

Kurum, tüm kuruluşları, özel sektördeki şirketleri ve halkı kampanyaya katkı sağlamaya davet etti.

Bahreyn Ulusal Güvenlik Danışmanı Pir Nasser bin Hamad Al Khalifa’nın sponsorluğunda 14 Şubat’ta bir yardım kampanyası başlatıldı.

Türkiye’nin Manama Büyükelçisi Esin Çakıl, 11.6 milyon TL değerindeki insani yardım taşıyan uçağın aynı gün Adana’ya gönderildiğini duyurdu.

Filistin

Filistin, acil müdahale ve kurtarma çalışmalarını desteklemek için Türkiye’ye 27 kişilik bir ekip gönderdi.

Filistin Vakıflar ve Diyanet İşleri Bakanlığı da, Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için işgal altındaki Batı Şeria’daki camilerde cuma namazlarının ardından toplanan yardımın yaklaşık 1 milyon dolara ulaştığını açıkladı.

İşgal altındaki Batı Şeria’nın El Halil kentinde Filistinliler için dokuma fabrikası da depremzedelere yardım için 22 bin uyku tulumu hazırlıyor.

Depremzedeler için de kan bağışında bulunan Filistinliler, cenaze namazlarını başta Mescid-i Aksa olmak üzere camilerde gıyabi kıldı.

Irak

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından acil yardım ve sağlık grubuna kurtarma çalışmaları için ekipman gönderme talimatı vererek ülkesinin her türlü yardıma hazır olduğunu belirtti.

Irak, arama kurtarma çalışmalarını desteklemek için 150 kişilik bir ekip gönderdi. Ayrıca Duhok’ta bulunan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKRG) 70 ve Kavin Group şirketi arama kurtarma çalışmaları için deprem bölgesine 100 adet ağır ekipman gönderdi. İKYB ayrıca Şanlıurfa’da afetzedelere 2 tır insani yardım malzemesi ulaştırdı.

Irak’ın Kerkük kentindeki tüm camilerde Türkiye’deki depremzedeler için yardım kampanyası düzenlendi.

Duhok Zaho Özel İdare Müdürü Guhdar Şeyho da Türkiye’deki depremzedeler için 12 TIR yardım toplandığını bildirdi.

Erbil’de düzenlenen kampanyada 14 TIR’dan oluşan soba yardımı Türkiye’ye ulaştırıldı.

Irak hükümeti, Türkiye’ye 30 bin ton yüksek kükürtlü fuel-oil takviyesi yapma kararı aldı.

Libya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti, Türkiye’ye gönderilen kurtarma ekibinin yanı sıra insani yardım kampanyaları yürütüyor.

Libya Savunma Bakanlığı Daire Başkanı Tuğgeneral Cibril Şitivi, Türkiye ve Suriye’de yaşanan sarsıntının ardından Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe’nin yardım gönderilmesi emrini verdiğini söyledi.

Bu tarafta gerekli çalışmaların ivedilikle başlatıldığını belirten Şitivi, şöyle konuştu: İmkanlar dahilinde hava yardım koridoru oluşturularak Türkiye ve Suriye’ye tıbbi malzeme, giyecek ve gıdadan oluşan yardım malzemeleri gönderildi.”söz konusu.

Libyalı yetkili, bu kapsamda şu ana kadar 5 uçak yardımı gönderdiklerini bildirdi.

Tunus

Tunus Başbakanı sarsıntı felaketi için yardım kampanyası başlattı.

Hükümetin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanlığımızın verdiği özel izinle, başta yurtdışında ikamet eden vatandaşlarımız olmak üzere tüm Tunusluları iki kardeş ülke Türkiye ve Suriye’yi vuran yıkıcı depremden etkilenenler için bağış yapmaya davet ediyoruz.”terimleri kullandı.

Tunus, depremlerin ardından 7 Şubat’ta Cumhurbaşkanı Kays Said’in talimatıyla hazırlanan iki askeri uçakla Türkiye ve Suriye’ye arama kurtarma timi ve acil yardım malzemeleri gönderdi.

Gıda, ilaç, bebek maması, battaniye ve hijyen bezlerinden oluşan 14 ton acil yardım malzemesiyle havalanan uçaklarda 41 kişilik arama kurtarma ekibi Türkiye’ye, 20 kişilik ekip ise Suriye’ye hareket etti.

Tunus geçtiğimiz günlerde Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere 20 ton tıbbi malzeme, gıda ve battaniye gönderdi.

Cezayir

Başta Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun olmak üzere tüm devlet ekipleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti, taziye ve takviye açıklamalarda bulunarak Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını ifade etti.

Türkiye’ye gönderilen 86 kişilik arama kurtarma ekibinin yanı sıra Cezayir Kızılayı’ndan bir sağlık heyeti ve 95 ton insani yardım Türkiye’deki deprem bölgesine ulaştı.

Cezayir, 10 Şubat’ta Türkiye’ye 30 milyon dolarlık destek vereceğini açıklamıştı.

Yemen

Yemen’deki tüm siyasi ve resmi yetkililerin yanı sıra, Suriye’de ve Türkiye’nin 11 ilinde yıkıma yol açan depremlerin yaşandığı 6 Şubat’tan bu yana halkın farklı kesimleri dayanışma mesajları verdi.

Yemen Ulusal Gazeteciler Örgütü (SADA), Yemen Kadınlar Birliği ve Yemen İnsan Hakları Gözlemevi’nin de aralarında bulunduğu 47 sivil toplum kuruluşu, depremzedelere destek için ortak açıklama yaptı ve uluslararası çabaları felakete karşı birleşmeye çağırdı.

Nobel ödüllü Yemenli aktivist Tevekkül Karman, Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere 1 milyon TL bağışta bulundu. Karman da başkanlık etti “Tevekkül Karman Vakfı”Kahramanmaraş’ta depremlerden etkilenen afetzedeler için 50 konut yapacaklarını duyurdu.

Ürdün

Depremin ardından insani yardım uçakları Ürdün’den Türkiye’ye ulaştı ve Kahramanmaraş’ta tam donanımlı bir askeri sahra hastanesi kuruldu.

Ürdün daha önce 480 çadır içeren 2 askeri uçağın depremlerden etkilenen afetzedelere teslim edilmek üzere Adana’ya gönderildiğini, bu süreçte depremzedeler için hazırlanan toplam 10 bin çadırın adım adım Türkiye’ye teslim edileceğini duyurmuştu. yol.

Ürdün ayrıca 75 kişilik bir arama kurtarma ekibi ve 30 kişilik bir sağlık ekibini Türkiye’ye gönderdi.

Lübnan

Lübnan Başbakanı Necip Mikati, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından 6 Şubat’ta 83 kişilik arama kurtarma ekibinin Türkiye’ye gönderilmesi talimatını verdi.

Şeker mısır

Türkiye’nin Kahire’deki maslahatgüzarı Büyükelçi Salih Memnun Şen, depremden etkilenen bölgelere takviye için Mısır’dan 144 ton yardım aldıklarını, Türk Hava Yolları uçağıyla Türkiye’ye 122 ton yardım gönderdiklerini söyledi.

Yardımın 32 bin 500 battaniye, 204 çadır, 232 ısıtıcı, 271 paspas, 10 ton konserve ve jeneratörden oluştuğunu kaydeden Şen, Türk-Mısır İş Kurulu üyesi yatırımcıların yeni yardım paketleri üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

Sudan

Depremlerin ardından Sudan, afet çalışmalarına destek olmak için Türkiye’ye 40 kişilik bir arama kurtarma ekibi gönderdi.

Çok sayıda arama kurtarma ekipmanının yanı sıra 1000 battaniye, 250 çadır ve gıda malzemesi taşıyan ekip, Türkiye’deki yetkililerin yönlendirmesiyle arama kurtarma çalışmalarına destek verdi.

“Dünya Çapında Doktorlar Organizasyonu”Uluslararası sivil toplum kuruluşu (STK) Sudan temsilciliği de Sudan Sosyal Kalkınma Bakanlığı himayesinde Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için destek ve dayanışma etkinliği düzenledi.

Sudan’ın Sağlık ve İnsani Acil Durum Komitesi’ne uygun olarak depremzedelere acil yardım ulaştırmak için 4 aşamalı insani hava köprüsü kampanyası başlatan STK, kampanyanın ilk ayağını 120 kişilik sağlık ekibi ve 10 ton ağır yükten oluştuğunu bildirdi. İlaç dayanakları, 30 tondan fazla battaniyeye ek olarak, giysi ve 60 tondan fazla gıda maddesinin gönderileceğini duyurdu.

Fas

Depremlerde zarar görenlerin acısını paylaşan Faslılar, sosyal medyadan takviye güç çağırmaya devam ediyor.

Fas hükümdarı VI. Muhammed, depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye telgrafı göndererek “derin üzüntüsünü” iletti. Fas Kralı, bu zor günlerde kardeş Türk halkının yanında olduklarını vurguladı.

Moritanya

Moritanya Devlet Başkanı Muhammed Vild Şeyh el-Ghazwani, hükümete acilen Türkiye ve Suriye’deki depremden etkilenen bölgeleri üs haline getirmesi talimatını verdi.

Moritanya’da muhalefet partisi de halka depremzedelere takviye çağrısı yaptı.

haber-mudanya.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort